Två träningsredskap alla bör ha

Det finns väl ingen som missat vilken framfart covid-19 har haft över hela världen. Stora delar av Europa sitter i karantän för att stoppa smittospridningen. I Sverige har det än så länge inte gått så långt att vi behöver sätta hela landet i karantän, men man uppmanas dock till social distansering.

Att gå på gymmet kan i dessa tider vara något som många helst inte gör – speciellt om man är i någon av riskgrupperna. Men bara för att man slutar gå på gym innebär detta inte att man ska sluta träna.

Det finns hur många träningsövningar som helst man kan göra på egen hand direkt i hemmet helt utan några redskap. Visst kan man göra mer saker på ett gym, men det är möjligt att få ihop bra träningspass bara med hjälp av sin kroppsvikt.

Det finns dock fördelar med att ha vissa träningsredskap hemma. Dina valmöjligheter av olika träningsövningar ökar väsentligt även fast du bara skulle behöva köpa ett par olika träningsredskap. Nedanför kommer vi lista 2 olika träningsredskap som skulle kunna vara en bra investering för dig som vill kunna träna hemma med bra resultat.

Viktväst går att använda till mycket

En viktväst är alltså en väst med vikter, precis som namnet antyder. Hela poängen med detta träningsredskap är att göra träningsövningar jobbigare på grund av den ökade vikten. Tyngden på viktvästarna går oftast att anpassas, men den vanligaste vikten är dock runt 10 kg.

Det går att använda en sådan här väst på många olika sätt. Vanligtvis brukar folk dock använda västarna för att göra joggingturen eller promenaden lite extra jobbig. Men går det att använda viktvästen till i princip vilken kroppsövning du kan tänka dig. Vare sig det handlar om armhävningar, sit-ups, chins, eller burpees så kan du göra detta med en viktväst.

Som du kanske förstår är viktvästen ett väldigt mångsidigt träningsredskap som går att använda till mycket. Passa på att experimentera för att se om du hittar någon övning som man med fördel ska utföra med hjälp av viktväst. Vill du veta mer om viktvästar så kan det vara en bra idé att ta en titt på Kosttillskottguiden där du kan läsa dig till allt och lite till som du kan tänkas behöva veta om viktvästar.

Med kettlebells tränar du hela kroppen

Kettlebells är ett träningsredskap som ursprungligen kommer från Ryssland. Träningsredskapet växte sig populärt där under början av 1900-talet. Och sedan dess har redskapet blivit populärt över hela världen och finns att använda på de flesta gymmen.

En kettlebell ser nästan ut som en kanonkula, fast denna kanonkula har ett handtag. Vanligtvis när man använder en kettlebell håller man bara den i en hand åt gången. Detta träningsredskap finns att köpa i flera olika vikter.

En stor anledning till varför kettlebells är så pass populära är eftersom träning med hjälp av dem ger en väldigt bra helkroppsträning. Man tränar inte bara styrka utan även balans, koordination stabilitet och rörlighet. Detta gör det till ett perfekt träningsredskap att ha hemma då du enkelt kan träna igenom hela kroppen enbart med den.

Lämna en kommentar