Saker som är bra att ha med i båten

Att som nybörjare ha full koll på allt som man bör ha med sig ut på sjön är inte något som vi förutsätter. Det finns en hel del saker att lära när det kommer till livet till sjöss. Massor av saker kan hända när man är ute på havet och det är bäst att vara förberedd på många olika scenarion.

I dagens samhälle dyker det ständigt upp nya produkter och redskap som kan vara riktigt fyndiga att ha med sig när man ska ut på havet. Alla är dock inte lika nödvändiga, och i den här artikeln tänkte vi därför ta upp ett par saker som är lite extra viktiga att med ombord.

Målet med artikeln

Vårt mål med den här artikeln är att försöka hjälpa och upplysa så många nya båtförare som möjligt. Vi vill att alla ska kunna känna sig säkra på sjön och tror att denna artikel kan bidra med något värdefullt iallafall.

Med detta sagt finns det faktiskt viktigare saker att koll på än vilka grejer man ska ha med sig när det kommer till att ge sig ut på havet. Något som vi starkt rekommenderar är att du går än båtutbildning.

Det finns idag inget krav på att du måste genomföra en sådan utbildning om du inte kör en båt som är längre än 12 meter och bredare än 4 meter. Men trots detta kan vara en väldigt klok idé att göra detta. Dessa utbildningar kan du enklast boka hos batutbildning.se och där får du helt enkelt all den information som du kan tänkas behöva.

Flytvästar

Detta kanske ses som en självklarhet för många, men det är ändå viktigt att påpeka detta känner vi. Flytvästar är otroligt viktiga att ha med sig ut på sjön och faktum är att de kan rädda liv.

När det kommer till flytvästar är det viktigt att du använder en flytväst som är tillverkad för din tyngd. Detta är extra viktigt för barn som växer väldigt snabbt och således kan bli för tunga för sina flytvästar. Kontrollera därför noga hur mycket flytvästen är framtagen för att klara av.

Vattentäta packsäckar

Av helt förklarliga skäl är det ofta väldigt fuktigt och blött när man är ute och åker båt.

Därför kan det vara väldigt klokt att att införskaffa sig vattentäta packsäckar så du till exempel kan hålla dina kläder, elektronik, och andra föremål torra.

Verktyg

Saker och ting går sönder, och detta faktum gäller även på båtar.

Det finns faktiskt en hel del saker som kan gå sönder, lossna eller på något annat sätt gå snett när man är ute på havet. Det är också därför väldigt bra om du har med dig verktyg som du kan använda för att laga eventuella skador och problem.

Men vilka verktyg ska man ha med sig då? Ju fler verktyg som du har med dig desto bättre. Vi förstår dock om man inte har lust att ta med sig allt för många verktyg. Om vi skulle rekommendera några verktyg lite extra skulle det vara slangklämmeskruvmejsel och en morakniv.

Tänk igenom vilka situationer som kan uppstå och planera utifrån det helt enkelt.

Lämna en kommentar