Ljudabsorbenter ger dig ett mer produktivt kontor

Vi människor mår inte bra av att utsättas för alldeles för höga ljud. Det kan dels skada hörseln om det för högt, men om det dessutom sker på exempelvis ett kontor kan produktiviteten försämras kraftigt. I den här artikeln kommer vi därför ta en titt på vad man kan göra för att dämpa ljudnivån på kontor då vi tror att det är något som berör många.

Kontorscheferna har en viktig roll i att främja en sund ljudmiljö på kontoret och se till så att ljudnivån hålls på en rimlig nivå. Detta kommer leda till ökat välmående och framgång de som jobbar på kontoret så det är något som gynnar alla.

Men hur vet man då om ljudnivån är för hög? Ja, dem flesta har nog ingen aning om vad en rimlig ljudnivå för kontoret är. Såklart är svaret på denna fråga ganska subjektiv då vissa personer är känsligare än andra, men man brukar generellt säga att mellan 30-40 DB är en bra nivå. Det är när man väl börjar kommer upp på ljudnivåer kring 50-60 DB som produktiviteten markant börjar att försämras.

Högt ljud är dåligt för hälsan

Produktivitetsaspekten är en stor anledning till varför man bör införskaffa ljudabsorbenter till kontoret, men det finns även andra anledningar. Höga ljudnivåer kan nämligen påverka hälsan väldigt negativt och är något som man verkligen bör undvika.

Om man vistas i miljöer med hög ljudnivå kan det leda till tinnitus, stress, trötthet och nedsatt prestationsförmåga. Därför är det faktiskt väldigt viktigt att man tar den här biten på allvar.

Ljudabsorbenter finns i många olika slag

Det finns idag en hel uppsjö av olika ljudabsorbenter. Det finns de som man sätter på väggar, de som sitter i taktet, och däremellan en hel del andra typer. Vi rekommenderar dig att besöka https://www.azdesign.se om du vill ta del av ett komplett utbud av dessa typer av produkter.

Skärmväggar är något vi starkt kan rekommendera att ha på kontoret. Dessa är väldigt effektiva att fånga upp ljud, men de kan även användas för att skapa rum i rummet.

Finns det andra sätt att dämpa ljudnivån?

Innan du sätter igång och beställer hem ljudabsorbent från az design kan det vara en god idé att först fundera över om det finns andra sätt som man kan dämpa ljudnivån på kontoret. Sannolikt finns det en hel del saker som man kan göra som inte kräver att man beställer hem massa olika produkter eller möbler.

Saker som man eventuellt skulle kunna fundera över är t.ex om det spelas för hög musik på kontoret eller om det inte finns någon avskild plats där medarbetare kan umgås och ta en paus utan att störa de som arbetar.

Vi uppmanar dig verkligen att ta detta på allvar och se över situationen så att ljudnivån är hållbar och hälsosam för alla som vistas på kontoret. Det finns som sagt flera fördelar med detta och egentligen ingenting att förlora på det. Om du har fler funderingar kring detta område är du välkommen att kontakta oss så ska vi försöka hjälpa dig.

Lämna en kommentar