Här är framgångstipsen för dig som ska göra om badrummet

Badrummet är det mest personliga rummet i ditt hem. Det är där du duschar/badar, gör dig fin, och gör dig redo för dagen. Men faktum är att badrummet även påverkar hur bra en bostad säljer och för hur mycket, så det lönar sig att investera både tid och pengar i att renovera dem.

Och för att hjälpa dig att bestämma vilka förbättringar du ska göra har vi här nedanför sammanställt ett par saker som du bör tänka på. Vi tror och hoppas kan hjälpa dig att lyckas bra om du bestämmer dig för att renovera badrummet.

Förvaring är viktigt

Brist på förvaringsutrymme kan leda till rörighet och oordning.

Om ditt badrum är för litet eller inte har tillräckligt med skåp så bör du överväga att lägga till fler hyllor eller skåp som matchar andra inventarier som speglar eller lampor. Ju mer tillgängligt förvaringsutrymme du har, desto bekvämare blir det för dig och din familj.

Bestäm dig för en stil

Innan du börjar renovera är det bäst att komma fram till en renoveringsstil som passar din bostad och din smak. Det enklaste sättet att göra detta är att besöka en byggvaruaffär och ta bilder på badrumsdisplayer som du gillar så att du kan försöka återskapa utseendet hemma.

Detta kommer också att hjälpa till att undvika kostsamma misstag längre fram, som att välja kakel som inte passar ihop eller något liknande.

Ett annat bra sätt att få inspiration till hur badrummet ska renoveras är genom att söka på nätet. Idag finns det en hel uppsjö av hemsidor som är dedikerade för att ge inspirationstips för de som har planer på att renovera sitt hem.

Hur stor är din budget?

Innan du börjar slita ditt hår och gråta över badrumsinredning är det viktigt att bestämma en budget och hålla dig till den.

Det bästa sättet att göra detta är att summera alla potentiella utgifter som ingår i renoveringen, till exempel kakel, kommod, vitrinskåp, vitvaror eller armaturer. Sätt sedan en gräns för dig själv och försök att hålla dig till den.

Var inte rätt för att ta hjälp från hantverkare

Att renovera ditt hem kan vara ett gör-det-själv-projekt, men ibland är det bäst att inte försöka göra allt själv. När det gäller badrumsrenoveringar kan det vara viktigt att anlita proffs för uppgifter som rör- och elarbeten för att se till att du inte hamnar i en total katastrof.

Om du vill ha hjälp med badrumsrenovering i Uppsala finns det idag en hel del olika företag som du kan vända dig till. Vi rekommendera starkt att du jämför de olika alternativen som finns där ute, så att du dels hittar ett prisvärt upplägg, men också att du får en uppfattning om vad saker och ting faktiskt kostar.

Glöm inte VVS-armaturerna

Det kan tyckas vara en självklarhet, men du bör alltid inkludera nya duschmunstycken och kranar när du renoverar ett badrum. Nyare modeller är nämligen effektivare och sparar vatten.

Dessutom, om någon av dessa armaturer har skadats eller täppts till av mineralavlagringar, kan det vara dags att byta ut dem. Så det är med andra ord lika bra att göra detta i samband med renoveringen.

Välj din belysning med omsorg

Belysning är en viktig del av alla rum i huset, och så även i badrummet. Om du renoverar ditt badrum är det bäst att börja med att byta ut gamla armaturer eller lampor mot moderna som passar den nya inredningen.

Det finns dussintals olika stilar på marknaden det finns olika typer av belysning som passar alla smaker och budgetar, men det är bäst att välja kraftfull lysrörs- eller LED-belysning som hjälper dig att spara på energikostnaderna.

Välj kvalitetsmaterial

Det sista steget i valet av badrumsinredning är att välja rätt material för din renovering.

Det finns många olika alternativ i byggvaruhusen nuförtiden, bland annat trä, keramiska plattor, porslin, sten och glas. Varje material har sina för- och nackdelar, så se till att du väljer ett material som är tillräckligt hållbart för att användas länge.

Lämna en kommentar