Bra saker att veta om mobilskal

I princip alla har numera en smartphone som används dagligen i våra liv. Och eftersom vi bär med oss den vart vi än är så ökar risken markant för att den ska råka ut för en skada eller någon form av olycka – även om man är väldigt försiktig med sina saker.

Detta gör att det är viktigt att ha ett mobilskal om man är rädd om sin smartphone och inte vill att den ska skadas. Den kan såklart fortfarande råka ut för skador om man är väldigt oaktsam, men risken minskar drastiskt genom att ta på ett kvalitativt skal som skyddar enheten.

Det finns många valmöjligheter

Främst finns det två skäl att använda ett mobilskal till sin smartphone. Dels är det såklart ett bra skydd mot skador, men det kan även förbättra/förändra utseendet och göra telefonen mer personlig.

Numera finns det en uppsjö av olika designs på mobilskal. Det finns allt från enkla, stilrena, och enfärgade höljen till de lite mer detaljerade och unika skalen. Ibland har de även olika former för att göra telefonen ännu mer unik och för att få den att sticka ut från mängden. Oavsett vad man föredrar så finns det gott om valmöjligheter och det finns garanterat något för alla.

När det gäller olika typer av skal finns det främst dessa att välja mellan: bumper, fodral, bakskal, batteriskal, och kombinationsskal. Vi ska inte gå in på detalj kring varje typ av skal, men vi kan säga som så att vad de har gemensamt är att de hjälper till att skydda telefonen så att du kan känna dig tryggare i ditt dagliga användande. Läs på om de olika skalen och vad deras fördelar respektive nackdelar är innan du bestämmer dig för vilken typ du ska ha på din smartphone.

Även materialet på mobilskal kan variera en hel del. Det finns dock ett par material som förkommer oftare än andra, och här ser du några av de vanligaste: silikonskal, TPU-skal, läderskal, plastskal, metallskal, träskal, och sist men inte minst hybridskal som består av flera material. Silikonskal och TPU-skal är bland de mest populära materialen eftersom de är så pass flexibla och sköna att hålla i. Men vad man i slutändan ska välja beror såklart på vilka personliga preferenser man har.

Populära tillverkare och varumärken

Precis som på alla marknader finns det ett par tillverkare och varumärken som är mer populära än andra när det gäller mobilskal.

Några populära är exempelvis Spigen, Krusell, Nillkin, och Otterbox. Det finns såklart fler än dessa som är väldigt uppskattade av sina kunder, men detta var bara ett litet urval. Vilken av alla tillverkare och varumärken man föredrar kan också variera beroende på vad man prioriterar hos ett skal och man tycker är viktigt.

Det finns även uppstickare som exempelvis iDeal of Sweden som tillverkar trendiga mobilskal. De har på senare tid blivit väldigt populära i takt med att de synts på t.ex. sociala medier och i andra sammanhang. De kombinerar stil och trend med skydd, vilket är en bra kombination för ett lyckat mobilskal enligt oss.

Lämna en kommentar