3 tips för att bli bättre på padel

Det finns nog ingen som missat hypen kring padel. I princip alla känner till sporten numera och väldigt många har testat på den. Men vad är det som gör padel så himla populärt då? Ja, vår teori är att det beror på att sporten är relativt nybörjarvänlig. Man behöver varken vara särskild tränad eller skicklig för att kunna få igång ett spel och ha kul.

Men även om det inte krävs så himla mycket skicklighet för att kunna komma igång och spela så bör du som bestämt dig för att börja med padel alltid sträva efter att utvecklas. Detta kommer få dig att hålla motivationen uppe, och det är även väldigt belönande att se ens skicklighet öka.

För att bli bättre på padel finns det ett par olika saker man kan göra. I den här artikeln har vi dock försökt bryta ner det till 3 punkter som tror är extra viktiga att man lägger krut på om man vill se sitt spel förbättras.

Träning ger färdighet

Som med allt annat här i livet ger träning färdighet. Vad många tror när det kommer till att förbättras är att den som tränar hårdast blir bäst. Detta är dock inte fallet, för enligt oss är det viktigare att träna smart.

Vad vi menar med detta är att all träning inte behöver vara extremt ansträngande för att vara bra. Det är t.ex. minst lika viktigt att träna på sitt fotarbete och kommunikationen med sin partner.

Ha rätt padelracket

Tro det eller ej, men din spelstil och erfarenhet på padelbanan avgör delvis vilket padelracket du borde införskaffa dig. Formen på själva träffytan kan nämligen vara rund, diamantformad och droppformad.

Runda rack är bäst för nybörjare medan diamant- och droppformade rack är bättre för mer erfarna spelare. De förstnämnda ger nämligen mycket bättre kontroll än vad de två andra typerna gör. Dessa ger dock mycket hårdare slag, vilket gynnar personer som redan har sina bollträffar på plats.

När det kommer till att köpa racket gäller det dock i slutet av dagen att du känner dig bekväm med det du bestämmer dig för att använda. Vill du lära dig mer om padel och padelracket rekommenderar vi att du klickar vidare till Padelmastaren.se. De har nämligen mycket bra information på just det här området.

Ta hjälp av mer erfarna

Är det så att du fortfarande är relativt ny till padel är sannolikheten stor att det finns folk i närhet som spelat längre och som därmed har lite mer erfarenhet. Detta är något du borde dra nytta av genom att fråga dem om tips eller liknande. Folk är oftast väldigt hjälpsamma när det kommer till att dela med sig av tips och tricks.

Har du mot förmodan ingen som du kan vända dig till är detta inget problem. Tack vare internet är du ständigt bara några få klick ifrån en hel del information och detta gäller såklart även inom padel. Det finns olika typer av sajter med bra artiklar, men även profiler på sociala medier, och många padelvideos på YouTube.

Lämna en kommentar