VANLIGA FÖRDOMAR OM ATEISTER OCH HUMANISTER | Jag ”stjäl” min moral från kristendomen

Blogginlägget är skrivet av Amandas minnen.

Jag ”stjäl” min moral från kristendomen Jag identifierar mig som ateist och sekulär humanist. Tyvärr får jag ofta möta anklagelsen att jag ”stjäl” mitt moralsystem från kristendomen, eller att jag är kristen ”i smyg”, men inte vill erkänna det. Detta är ett exempel på hur kristna approprierar moral och etik. Man försöker ge kristendomen fullständig äganderätt över värderingar som godhet, kärlek, medmänsklighet och gemenskap. Rörelser som tror att de äger en överlägsen ideologi, civilisation eller religion hotar demokratin (KÄLLA). Tanken att bara…

Läs hela blogginlägget här: VANLIGA FÖRDOMAR OM ATEISTER OCH HUMANISTER | Jag ”stjäl” min moral från kristendomen