Spansk paella med kyckling och vitlökssås

Blogginlägget är skrivet av Kompasskurs.

4 portioner Ingredienser Saffransris 1 gul lökolivolja2 vitlöksklyftor300 gram basmatiris1 förpackning saffran1 tsk paprikapulver2 msk vitvinsvinäger8 dl vatten2 grönsaksbuljongtärningarsalt Stekt kyckling olivolja600 gram kycklinglårfilé½ tsk saltsvarpeppar Vitlökssås 2 dl matyoghurt1 vitlöksklyftasaltsvartpeppar Grönsaksfräs 1 röd paprika1 rödlök250 gram cocktailtomater3 msk olivolja3 vitlöksklyftor1 tsk paprikapulver½ tsk chiliflakes20 gram bladpersilja Gör så här Saffransris: Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs löken mjuk. Tillsätt pressad vitlök, basmatiris, saffran, paprikapulver och vitvinsvinäger. Fräs cirka tre minuter. Häll på vatten och…

Läs hela blogginlägget här: Spansk paella med kyckling och vitlökssås