Köttfärsgratäng med bacon och tomat

Blogginlägget är skrivet av sweetwords.

Ingredienser 200 g bacon, tärnad450 g nötfärs2 (70 g) saltgurkor, finhackade2 (250 g) tomater, tärnade1 vitlöksklyfta (valfritt)salt och peppar, efter smak230 g riven ost2 ägg2,5 dl vispgrädde2 msk tomatpuré Servering 110 g grönsallad Instruktioner Sätt ugnen på 200 grader. Bryn bacontärningar på medelhög värme.Lägg i köttfärsen och höj värmen något. Bryn vidare under omrörning tills färsen är genomstekt.Tillsätt finhackad gurka, tärnad tomat, pressad vitlök, kryddor och 2/3-del av osten. Blanda och häll i en ugnsfast form.Vispa ägg, grädde och tomatpuré i en skål. Salta och peppra efter smak.Häll äggstanningen över färsen och toppa…

Läs hela blogginlägget här: Köttfärsgratäng med bacon och tomat