Hur får man ett perfekt leende?

När folk träffar dig är ditt leende en av de första sakerna de lägger märke till. Det sätter tonen för resten av samtalet och kan ge ett bra eller dåligt första intryck med personen du pratar med.

Av den här anledningen är det många som lägger stor vikt vid att ha ett perfekt leende. Men hur gör man egentligen för att uppnå det? Det är just detta vi ska besvara i dagens artikel, så att du har all den information du behöver för att uppnå det om det är något du eftersträvar.

Nu sätter vi igång!

Borsta dina tänder

Att ta hand om sina tänder är A och O när det kommer till att skapa och bibehålla ett vackert leende. På morgonen bör du alltid borsta dina tänder efter att du har ätit upp din frukost. Och detsamma gäller även innan du går och lägger dig på kvällen.

Kom även ihåg att det kan vara bra att borste med en mjuk tandborste för att slippa att ditt tandkött tar skada av allt borstande. Använd mjuka cirkulära rörelser för att skrubba alla delar av munnen, och glöm då inte bort tandköttet och tungan.

Om du har känsligt tandkött kan du överväga att använda en elektrisk tandborste. De roterande borstarna är nämligen mindre slipande än manuella borstar vilket kan vara bra om tandköttet är känsligt.

Är dina tänder sneda?

Om dina tänder är sneda eller överlappar med varandra så kan du behöva uppsöka en tandläkare för att bli av med detta problem. I allmänhet uppfattas det som snyggare att ha raka tänder som inte sitter snett i munnen. Tandläkaren kan hjälpa dig med detta genom att sätta in tandställning eller andra korrigerande åtgärder för att få dina tänder att passa bättre ihop.

Det kan vara en aning skrämmande att överväga att skaffa tandställning eftersom att det kommer göra ont, men det är värt det om du vill ha det perfekta leendet.

Bleka tänderna

Med tiden kan kaffe, te, cola och andra livsmedel göra dina tänder missfärgade. Detta är givetvis något som du vill undvika, och som tur är finns det en hel del olika tekniker och metoder som man kan använda sig av för att göra sina tänder mer vita.

Dels har vi en uppsjö av olika så kallade DIY-knep som du kan använda hemma. Till exempel genom att borsta tänderna med bakpulver och citron. Å andra sidan finns det också professionella blekningsbehandlingar som du kan rådgöra med din tandläkare om.

Om du är ute efter något som mittemellan att bleka dina tänder med en DIY-metod och att besöka din tandläkare och betala flera tusenlappar så behöver du inte oroa dig. Faktum är att det finns ett par olika produkter som möjliggör tandblekning hemma, t.ex WeSmile tandblekningspenna som fungerar bra för just detta ändamål.

Tandblekningskit

Idag går det att beställa hem kompletta tandblekningskit som ofta är mycket billigare än att gå till tandläkaren och mer effektiva än alla DIY-metoder.

Det finns faktiskt flera olika typer av tandblekningskit där ute som man kan välja mellan. Du kan beställa allt från tandblekningspennor och strips till LED-lampor speciellt designade för att bleka tänder.

Vi rekommenderar att du läser på lite om de olika tandblekningsprodukter som du kan köpa hem och använda på egen hand så att du har koll på vad som skulle passa dig bäst. Detta gör att du lättare kan ta ett riktigt bra beslut som du sannolikt kommer bli nöjd med.