Fiskmjöl, fiskolja och omega 3

Blogginlägget är skrivet av Svensson.

Omega 3-produkter är mycket populära hälsoprodukter och kosttillskott då de innehåller nyttiga fetter. Det handlar om fiskoljeprodukter som framställs från fisk som anchoveta (Engraulis ringens), sardin (Sardina pilchardus), indisk oljesardin (Sardinella longiceps), stillahavssardin (Sardinops sagax) taggmakrill/hästmakrill (Trachurus trachurus), stillahavstaggmakrill (Trachurus symmetricus), chilensk taggmakrill (Trachurus murphyi), menhaden (Brevoortia tyrannus), sill (Clupea harengus), skarpsill (Sprattus sprattus), tobis (Ammodytes marinus, Ammodytes tobianus), ansjovis (Engraulis encrasicolus) med flera samt fiskrens. Framförallt är det olika sillfiskarter som används till fiskoljeproduktionen. Ofta är det bättre att…

Läs hela blogginlägget här: Fiskmjöl, fiskolja och omega 3