Coeur de filét Provencale – aka helstekt oxfilé med vitlökssmör och råstekt potatis



Blogginlägget är skrivet av Salt & Peppar.

4 portionerIngredienser:600 gr oxfilé (gärna mittbiten)salt och svartpeppar, gärna från kvarnsmörVitlökssmör1-2 klyftor vitlök0,5-1 kruka persilja100 gr rumstempererat smörRåstekt potatis1 kg potatis2 vitlöksklyftor2 msk smör2 msk oljaGör så här:1. Sätt ugnen på 125 grader.2. Krydda oxfilén runt om med salt och peppar. Bryn köttet i smör och lägg det i en ugnssäker form. Sätt in formen mitt i ugnen tills köttets innertemperatur är 58˚C ca 45 minuter. Linda in köttet i ett fuktat smör- eller bakplåtspapper och låt det vila.3. Höj…

Läs hela blogginlägget här: Coeur de filét Provencale – aka helstekt oxfilé med vitlökssmör och råstekt potatis