Chicken teriyaki – sojastekt kyckling med sesamstekt pak choy

Blogginlägget är skrivet av Kompasskurs.

4 portioner Ingredienser Teriyakisås 1 tumme ingefära2 vitlöksklyftor½ msk socker1 msk flytande honung2 msk japansk soja1 ½ msk kinesisk soja1 msk neutral olja1 msk vitvinsäger½ dl vatten½ msk majsstärkelse Sesamstekta grönsaker 250 gram pak choy1 rödlök1 morot1 tsk neutral olja1 msk sesamfrön1 krm chiliflakes½ tsk vitvinsvinägersalt efter behag Kyckling 600 gram kycklinglårfilé1 msk neutral olja Till servering 300 gram jasminris1 msk sesamfrön Gör så här Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.Teriyakisås: Skala och finriv ingefära (ca 2 msk) och vitlök. Blanda…

Läs hela blogginlägget här: Chicken teriyaki – sojastekt kyckling med sesamstekt pak choy